Novo ! Jonizatori vazduha u ponudi

    

Negativni joni – vitamini iz vazduha

    Elektricitet u vazduhu može da bude negativan – on je odličan za zdravlje,
    i pozitivan – tad nam donosi samo probleme. Znači, oznake "pozitivan" i "negativan" nemaju nikakve veze s efektom koje proizvode.

    A evo i objašnjenja za to:

    Jon je molekul koji može da bude pozitivno ili negativno naelektrisan.
    Kad je negativno naelektrisan, zove se jednostavno "negativan jon", i obrnuto. Davno je dokazano da atmosfera naelektrisana negativnim jonima izuzetno dobro deluje na naš organizam, dok ga ona sa pozitivnim jonima razara. Odatle i dolaze neprijatnosti vezane za atmosferske prilike. Vetrovi poput maestrala (severac) ili tramontane, na primer, nose veliku količinu pozitivnih jona, pa i pravu neprijatnosti s tim u vezi. Iste neprijatne promene osećamo u organizmu pred nevreme – u tim trenutcima vazduh se naglo ispunjava pozitivnim jonima. To naročito osećaju oni koji boluju od astme, bronhitisa, srčani bolesnici. Srećom, posle kiše atmosfera je puna negativnih jona. Da li se i vama dešava da se posle kiše osećate dobro? Sada znate i zašto.

    Uopšte ne treba da čudi što elektricitet iz naše okoline deluje na ceo naš organizam. Već smo videli da smo mi, u stvari, električna bića kaja upijaju i emituju elektricitet iz atmosfere i predmeta koji nas okružuju. Kao u nekoj mini-fabrici, svakoj od naših ćelija (ima ih 60 000 milijardi!) potrebna je električna energija (bioelektricitet) da bi funkcionisala. Ali mi i sami proizvodimo električne talase. Najbolji dokaz za to su elektrodiagrami i elektroencefalogrami koji registruju talase koji emituje srce i mozak. Ovaj fenomen danas je toliko verodostojan da se zvanična smrt neke osobe konstatuje kad je njen encefalogram potpuno ravan. Drugim rečima, kad ekektricitet sasvim napusti organizam i kad mozak više ne emituje električne talase, nastupa smrt.

    Čuveni ruski naučnici Čijevski i Sokolov, kao i francuz Žak Metadije, svojim su radom dokazali štetnost pozitivnih jona na naše zdravlje i povoljo dejstvo negativnih jona. Negativni joni dovode do izvesne psihičke i fizičke euforije, utiču na naš dobar san i na podmlađivanje. Njihovo organsko dejstvo je toliko veliko da ih nazivaju vitaminima iz vazduha.

Koristimo kolačiće da poboljšamo naš sajt i korisničko iskustvo. Ovde možete saznati više o kolačićima Politika kolačića.

Prihvatam kolačiće sa ovog sajta
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk